Комплексний ремонт у старій квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення

В умовах високих цін на квартири в новобудовах все більше покупців вважають за краще інвестувати у вторинне житло, справедливо сподіваючись на можливість його гарного ремонту. Однак іноді реальність не дозволяє розраховувати на якісне облаштування через складний технічний стан об'єкта та необхідність його глобальної зміни. Майстри компанії Modern Construction, які пропонують євро- та комплексний ремонт квартир у Києві, підготували консультацію з основних питань, пов'язаних з оновленням старих квартир, та готові надати власникам вичерпні рекомендації.

Поширені проблеми, з якими стикаються покупці вторинного житла

Якість будинків радянської та пострадянської споруди часто залишає бажати кращого. Економлячи на матеріалах і виконуючи роботи абияк, будівельники та оздоблювальні роботи часто здавали об'єкти в сумнівному стані. Крім того, свою негативну роль відіграв фактор часу: знос труб, тріщини стін і підлог, стелі, що протікають, і напіврозвалені балкони — мінімум того, з чим доведеться зіткнутися новоселам. Спробуємо розібратися з основними проблемами та намітити можливі шляхи їх вирішення.

Комплексний ремонт у старій квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення

Проблеми та дефекти можуть тягнутися один за одним за принципом one-by-one. Знявши шпалери, можна виявити величезну щілину у стіні, а міцна труба часто приховує тріщини у товщі перекриття. Передбачити можливі непорозуміння буває дуже складно, якщо вони мають прихований характер без зовнішніх проявів. Тому власнику слід бути готовим до серйозної переробки та відповідних витрат. Тим більше, що вартість робіт може впевнено зростати в міру їх виконання.

Досвідчені ріелтори рекомендують купувати квартири вторинного фонду в холодну пору року. Навіть нетривалий огляд такого житла дозволить тверезо оцінити його технічний стан та розповісти майбутньому покупцю про його численні проблеми. Протяги, незадовільний рівень опалення, протікання радіатора, сліди вогкості та грибка, необхідність термінового утеплення стін – все це підкаже основні напрямки майбутнього ремонту та дозволить ухвалити усвідомлене рішення про покупку.

Якщо власник забажає зробити серйозний капітальний або євроремонт із переплануванням, його узгодження та проведення може виявитися вкрай скрутним. Це пов'язано із загальним технічним станом об'єкта, його природним зносом та проблемами, які можуть виникнути через невдоволення сусідів. Крім того, слід пам'ятати про необхідність проведення серйозної технічної експертизи об'єкта, витрати на яку лягають на власника. А якщо виконані зміни стануть причиною погіршення стану будинку, власника зобов'яжуть усунути усі наслідки та повернути квартиру у первісний вигляд.

Характерний запах старого житла, численні протікання, пліснява або комахи — їхня поява після завершення ремонтних робіт призводить власника до шоку. Єдиний вихід - міняти обробку аж до кам'яної або цегляної основи, щоб переконатися у відсутності можливих сюрпризів. Таке рішення збільшить терміни та вартість облаштування, зате виконаний ремонт квартир не стане ящиком Пандори і допоможе привести житло в ідеальний порядок.

Комплексний ремонт у старій квартирі: можливі проблеми та шляхи їх вирішення

Спроба дістатися до кам'яної чи бетонної основи може виявити серйозні порушення та дефекти конструкції. Однак це не завжди вказівка на необхідність їхнього зносу, тим більше, що такі дії можуть мати катастрофічні наслідки. У деяких випадках достатньо заходів щодо зміцнення та посилення споруди або перекриття. Остаточне рішення ухвалять інженери, які виконали виміри та оцінили міцність сумнівних конструкцій.

Зверніть увагу: багато корисної інформації для майбутнього ремонту можна почерпнути в технічній документації на квартиру. Вона вкаже на можливі «проблемні» ділянки та дозволить намітити план облаштування таким чином, щоб усунути усі наявні дефекти та їх наслідки.

Где заказать ремонт старого жилья?

Майстри компанії Modern Construction у Києві готові взятися за благоустрій об'єктів вторинного фонду та привести їх до ідеального порядку. Усі аспекти робіт детально узгоджуються із замовником та зазначаються у договорі. Телефонуйте, щоб запросити інженера для огляду приміщень та обговорити умови співпраці.

Якісний ремонт з гарантією

від 1200 грн/м²

Зв'яжіться з нами


Отримайте відповіді на всі Ваші питання. Домовимось про зустріч у зручний для Вас час

Зробимо заміри


Виїзд фахівця, проведення замірів, постановка завдань, необхідні консультації

Розрахуємо вартість


Складання детального розрахунку вартості ремонту, узгодження умов, підписання Договору

Доставка матеріалів


Замовлення і доставка всіх необхідних будівельних матеріалів на об'єкт

Ремонт в термін


Виконуємо якісний ремонт точно в строк! Без затримок та сюрпризів

Вкажіть Ваші дані
Бажаєте, щоб ми розрахували вартість робіт?