Як найкраще оновити інтер'єр

Що вклав автор у цей заголовок? “Як найдешевше” зробити ремонт квартири? Чи “найбільш якісно” відремонтувати житло? Може, “найсучасніше”, чи “найоригінальніше” оновити дизайн? Ми збираємося охопити всі ці аспекти і трохи більше, тому й об’єднали їх під такою, на перший погляд, нехитрою назвою. Гайда починати!

Витратьте деякий час на підготовку

Якщо ви вже знаєте, в яких кімнатах квартири проводитимете оновлення, і вже маєте бачення нового інтер’єру – складіть план: запишіть поблоково (покімнатно), або замалюйте на плані квартири, що і де у вас чекає оновлення/освіження. Ознайомтеся зі стилями інтер’єру (скандинавський, лофт, модерн, мінімалізм, хай-тек). Перегляньте кілька прикладів (фото і відео) про самотужки зроблені ремонти – ви гарантовано знайдете щось нове, ваші думки впорядкуються, а плани, можливо, скоригуються. Крім того, ви отримаєте уявлення, які інструменти й матеріали необхідні для ваших цілей (ґрунтовка, первинні/чорнові суміші, фінішні, типи фарб). Варто викликати дизайнера з відповідної компанії, який додасть вам кілька ідей – чи просто на словах, чи підготує приголомшливий план-проект.

Як найкраще оновити інтер'єр

Матеріали й інструменти: чи “найдешевші” означає “найгірші”?

Наша відповідь – “ні!”. Вам не обов’язково купувати найдорожчу штукатурну суміш, аби зробити якісний ремонт. Різновиди матеріалів і різниця в цінах на неї пояснюються лише двома факторами: призначення матеріалу (ручне/машинне нанесення) і простота в роботі з нею. Варто лише звертати увагу на екологічність сумішей. А ось коли мова йдеться про останній етап робіт, як то фарбування чи наклеювання шпалер – ось тут вже радимо покладатися не на ціни, а тільки на власний смак.

Що, крім покриття стін, можна оновити

Ви вже визначилися, що саме буде перефарбовано, які шпалери буде переклеєно, і які меблі буде викинуто. Але, перед тим, як викидати, погляньте ще раз, які їх елементи можна використати в новому інтер’єрі. Цілком можливо, що антресоль від старої шафи перетвориться на дизайнерську тумбу, а її перегородки – на полиці-сходинки.

Ви збиралися позбутися старих картин чи фотографій на стінах? Не викидайте рамки, викиньте лише їх наповнення. А всередину розмістіть сучасні фото нічного міста чи сонячних пейзажів і прикрасьте ними стіни.

Крім того, поки триває ремонт, збирайте гілки, корені й корчі чудернацьких форм – після деякої обробки вони додадуть унікальності вашому інтер’єру.

Подумайте і над створенням полиць з гіпсокартону і ще на стадії проектування поміркуйте над тим, де, і яке світлодіодне освітлення в них розмістити.

Не забувайте і про такий аспект як ефективність використання місця в новому інтер’єрі.

Вивчайте досвід інших – можливо, і ви захочете виготовити з підручних засобів нову сміливу люстру чи вазу, або обклеїти клейкою кольоровою плівкою книжкову полицю, яку збиралися викидати.

Як найкраще оновити інтер'єр

Стеля і підлога – теж елементи інтер’єру?

Так. Якщо ваша стеля вам не подобається, ви не зможете оновити лиш стіни, а про неї забути. Але ж ми знаємо, що ремонт стелі – це довго, дорого, клопітно і брудно… Ні, вже ні. Спеціалісти з натяжних стель зроблять усе без пилюки й відходів за 2-3 години, а крім того, розташують по вашій новій стелі оригінальні точкові світильники, чим позбавлять вас клопоту з новою люстрою. І пам’ятайте – колір стелі ви зможете вибрати із сотні зразків.

Описаний метод оновлення стелі є найпростішим і найшвидшим, а за ціною – рівним будь-якому іншому. А чи є така ж панацея і для підлоги? Так. Старий, розхитаний і пошкоджений паркет чи, може, вичовганий лінолеум ми однозначно радимо замінити на ламінат – виберіть із сотень кольорів і форм. Відновлювати ж є сенс лише якісний, не пошкоджений паркет. Хоча цей метод включає етап лакування – процес, що забере і ресурси, і час (на висихання).

Окремим рядком хотілося б згадати про наливні підлоги. Це метод сучасний і не дешевий, втім сповнений можливостей для фантазії. А готова підлога неймовірно вражає красою об’ємності і бездоганністю поверхні.

Як найгірше оновити інтер’єр

Насправді, доведеться постаратися. Але статистика все ж є. Для цього слід:

1. Придбати матеріали і суміші, не призначені для вашого виду ремонтних робіт.

2. Використовувати інструмент застарілий, або непридатний для використання в ремонті приміщень.

3. Викинути купу грошей на непотрібні матеріали, інструменти, а також рішення, які не вписуються у ваш інтер’єр.

5. Слухати порад сусідки/подруги/куми, які геть далекі від дизайну і ремонту, а крім того – не бачили сучасного інтер’єру навіть на картинках.

6. Зовсім не мати досвіду і не виконати жодного ремонту в житті.

7. І головне – жодних консультацій зі спеціалістами з дизайну і ремонту! Не викликайте їх, навіть незважаючи на те, що консультування і проектування дорого не коштують.

Якісний ремонт з гарантією

від 1200 грн/м²

Зв'яжіться з нами


Отримайте відповіді на всі Ваші питання. Домовимось про зустріч у зручний для Вас час

Зробимо заміри


Виїзд фахівця, проведення замірів, постановка завдань, необхідні консультації

Розрахуємо вартість


Складання детального розрахунку вартості ремонту, узгодження умов, підписання Договору

Доставка матеріалів


Замовлення і доставка всіх необхідних будівельних матеріалів на об'єкт

Ремонт в термін


Виконуємо якісний ремонт точно в строк! Без затримок та сюрпризів

Вкажіть Ваші дані
Бажаєте, щоб ми розрахували вартість робіт?